Hoe we werken

Onze aanpak

We starten elk traject, programma of training vanuit de gedachte: meet them where they are. Jullie waarden, jouw stijl, jullie behoeftes en jouw emoties zijn leidend: jij bent en jullie zijn het programma. Wij ontwerpen onze programma’s daarom altijd in co-creatie met jou.

“Bij zowel de langere gidstrajecten als het korte leiderschapsprogramma’s gaan we voor persoonlijk maatwerk.”

Gidstrajecten: aan de slag met verandering

Je hebt een visie, of een gevoel voor een richting. Je werkt in je eigen organisatie en voelt dat er meer kan of dat er meer nodig is. Ook andere leiders om je heen hebben dat idee. Kortom, het knaagt en borrelt.

Het ontrafelen van complexe organisatievraagstukken vraagt om een open blik. We ontdekken samen met jullie welke kwesties essentieel zijn. Vaak is het een combinatie van meer leiderschap, meer samenwerking, een duidelijker richting, meer bezieling. Waar begin je dan?

Als het nodig is, verkennen we de onderstroom en maken die helder. Wat eerst onbesproken bleef, komt toch aan bod – zodat jullie in beweging kunnen komen. We laten jullie anders kijken en boren nieuwe energie en creativiteit aan. We laten jullie leren door te doen.

Met teams werken we vanuit een aantal van de principes van deep democracy. De essentie is dat de diversiteit aan mensen en inzichten in de groep volledig tot z’n recht komt. Besluiten nemen doe je met aandacht en waardering voor andere opvattingen, zodat je het meest wijze besluit kunt nemen. Conflicten ga je aan en los je op, totdat de onderstroom schoon is. Resultaat: echte, open verbinding met elkaar.

Van daaruit zoeken we samen naar de cause – die opgave die er écht toe doet voor jullie. Daarvoor vragen we zoveel mogelijk collega’s, klanten, ouders of patiënten om hun beste ideeën te delen. Samen doorzien we de lijnen en de bron om te komen tot één cause, één visie.

De kracht van een goede cause is de eenvoud. Een enkele zin die de richting voor de komende tijd wijst, en die energie en plezier geeft. Van daaruit maakt het leiderschapsteam keuzes om vooruit te gaan en collega’s te empoweren.

Gidstrajecten duren een half jaar tot een jaar. We doen deze trajecten met groepen van 6 tot 60 mensen.

Leiderschapsprogramma’s en coaching: individueel en in teams aan het werk

Waarom zouden mensen jou volgen? Het antwoord op die vraag zit in jezelf. Leiderschap vanuit je eigenheid – jouw eigenschappen, jouw talenten – is de basis. Onze aanpak is erop gericht jou in staat te stellen die eigenheid te vinden, om interne blokkades op te heffen en jouw specifieke talenten te bevrijden.

Startpunt is meestal de reflectie op eerste indrukken: hoe kom je over, welke eigenschappen vallen meteen op? En hoe maak je beter gebruik van jouw specifieke eigenschappen? Samen zoeken we naar finetuning: welke kwaliteiten kun je nog meer en vaker laten zien en welke kun je wat meer naar de achtergrond brengen. En welke kwetsbaarheid maakt je menselijker en benaderbaar, zodat je nog meer mensen aan je bindt?

Leiderschapsprogramma’s die wij samen met onze opdrachtgevers vormgeven variëren van 2 tot 6 dagen. Wil je met ons bijvoorbeeld een presentatie of sollicitatie voorbereiden, dan werken we in 2 of 3 sessies van 3 uur, afhankelijk van jouw specifieke vragen.

Benieuwd naar wat wij
voor je kunnen betekenen?

Telefoonnummer

+31 6 25 08 78 53

Neem direct contact op:

rick@leaderscope.nl

LeaderScope | Nieuwe Gracht 3, 2011 NB Haarlem, The Netherlands | Privacyverklaring

Language EN